Alle kinderen bewegen
Welkom bij Alle kinderen bewegen. Op dit moment is er helaas geen dreumes, peuter- en kleutergym mogelijk. Wil je op de hoogte gebracht worden als de lessen weer hervat worden? Stuur een bericht aan: peutergymmetRina@allekinderenbewegen.nl Heb je behoefte aan beweeginspiratie? Stuur gerust een mail en ik denk graag met je mee!

Hoe ziet een les eruit?

Een les peutergym heeft altijd een vaste opbouw. Zo weten de kinderen altijd wat er ongeveer gaat gebeuren.

Zodra je de zaal binnenkomt wordt er (meestal) even met de ballen gespeeld, totdat iedereen er is. Zodra iedereen  er is  en de ballen opgeruimd, gaan we met elkaar dansen. We beginnen altijd met "we maken een kringetje" en daarna een ander liedje. Voorbeelden hiervan zijn: hoofd, schouders, knie en teen, er zat een klein kaboutertje...., voetje voetje

.Daarna gaan we klimmen en klauteren. Hierbij zijn er elke keer andere onderdelen waarbij er op verschillende manieren bewogen wordt. We springen, rollen, glijden, klimmen, lopen en balanceren.

Tot slot doen we nog een spel. Hierbij kun je denken aan: kegelen, met pittenzakjes gooien, ballen of met de parachute spelen.

Daarna zwaaien we naar elkaar met het liedje "Doei, bye, bye" en geven de kinderen de juf een high five (of knuffel) en zit de les er op.